Elementele esențiale pentru inchiriere in regim hotelier - 15 moduri de a le obține

Inchiriera in regim hotelier a fost, este si va fi o optiune avantajoasa. Pentru a vă deosebi de concurență, asigurați-vă că dotarile esențiale ale proprietatii sunt la înălțime.

Iată 15 moduri de a vă îmbunătăți facilitățile  pentru a obține mai multe rezervări și mai multe recenzii de 5 stele .

  • 1.Asigurați-vă că aveți conexiune bună la internet

wifijpeg


În zilele noastre, o conexiune la internet este o condiție prealabilă pentru orice închiriere și

trebuie să fie bună și stabilă.

 . Dacă nu oferiți o experiență în afara rețelei, o conexiune bună la internet este unul dintre elementele esențiale pe care trebuie să le asigurați pentru oaspeti.

Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți oaspeti ce calatoresc in scop profesional, deoarece ar putea lucra de la distanta.

Sfat :)

- Daca aveti un abonament standard pentru internet, puteti solicita un pachet business si sa achizitionati router separat.

Puteti achizitiona un router cu sub 100 lei si va scuteste de un abonament mare dar va ofera o conexiune buna la internet. Veți avea astfel o nouă conexiune la internet 4G la un cost mai mic.


Vezi aici routere wifi


  • 2. Oferiți produse extra în baie

NZ7_3621jpg

Dacă doriți să aveti oaspeti fericiti care sa revina, asigurati-va ca baia este dotata complet.

 O modalitate ușoară de a vă moderniza echipamentul de bază este să suplimentati necesarul minim. Nu fiți zgârciți cu hârtia igienică, prosoapele și articolele de toaletă pe care le oferiți oaspeților.

De asemenea, puteți adăuga alte elemente esențiale pe care nu le veți găsi în alte locații, cum ar fi șervețele demachiante sau tampoane dacă găzduiți femei.

Majoritatea proprietatilor inchiriate oferă hârtie igienică, prosoape de baie și prosoape de mână. C

Oferiti  si papuci de unica folosinta, gel de dus, sampon. Aceste atenții au un impact pozitiv asupra oaspetilor, gândiți-vă la asta.




  • 3. Oferiți adaptoare universale de alimentare
adaptorrjpg

Întrucât oamenilor le place adesea să aducă mai multe gadgeturi cu ei, ar trebui să le oferiți o stație de încărcare.

De asemenea, ar trebui să furnizați adaptoare de alimentare universale în apartament, mai ales dacă găzduiți oaspeți care sosesc din străinătate.

Există multe tipuri și prețuri diferite, depinde de dvs. să alegeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Puteți găsi exemple adaptoare diverse AICI

În timp ce unii călători vor avea ei înșiși adaptoare, este bine să le aveți la îndemână. Arată că te străduiești să îmbunătățești experiența gazdelor tale .

  •  4. Adaugă un halat de baie 
76557432jpg
Dacă doriți ca oaspeții dvs. să se simtă cât mai confortabil, oferirea unui halat de baie, de calitate  este o modalitate bună de a ieși în evidență.

De asemenea, adaugă un plus de clasă cazării dvs., iar oaspeții dvs. se vor simți răsfățați .

În domeniul hotelier în general, femeile au cea mai mare influență. Închirierile pe termen scurt nu fac excepție de la această regulă, toate micile atingeri pe care le puteți oferi vă vor ajuta să ieșiți din mulțime și să primiți recenzii mai bune.




  • 5. Oferiți accesorii utile pentru călătorii de afaceri
homejpg

Călătorii de afaceri sunt din ce în ce mai prezenți în clientela generală, ceea ce am văzut din propria noastră experiență.
Adaptând accesoriile pe care le oferiți pentru a se potrivi cu cine rămâne în închirierea dvs., veți adăuga acea atingere personală pe care o vor aprecia oaspeții dvs.
Împreună cu un spațiu de lucru compatibil cu laptopurile, oferiți alte facilități de care ar putea avea nevoie un călător de afaceri. De exemplu, pregătiți o imprimantă (și cerneală) în cazul în care are nevoie să imprime documente.
Călătorii de afaceri vor aprecia, de asemenea, să aibă o masă de călcat foarte mare, deoarece costumul lor ar fi putut fi șifonat în timpul transportului.

  • 6. Furnizați un cântar pentru bagaje
23456789jpg

Turiștii, în special cei care zboară, ar aprecia foarte mult cântarul pentru bagaje. Acest lucru îi poate ajuta să stabilească dacă bagajul lor este deja supraponderal înainte de a ajunge chiar la aeroport.

Ei vor aprecia cu siguranță acest gest, deoarece le poate economisi mult timp și bani la surplusul de taxe excedentare pentru bagaje.

Puteti gasi cantar pentru bagaje AICI

  • 7. Furnizați echipamente de divertisment
765432jpg

Uneori, oaspeții dvs. preferă să rămână în camera decât să iasă constant. Există, de asemenea, cazuri în care planurile lor inițiale nu funcționează și oaspeții sunt obligați să rămână acasă, în acest caz.

Așadar, trebuie să vă asigurați că pot fi distrați și dacă rămân toată ziua în camera. Clienții plictisiți pot vorbi despre experiența lor în recenzii, care pot descuraja potențialii clienți viitori să rezerve aceasi oferta.

Pentru aceasta, puteți lăsa cărți și joc in apartement. Puteți oferi, de asemenea, console de jocuri, cum ar fi Xbox sau PlayStation, dar asigurați-vă că luati in calcul eventualele costuri de achizitie si eventualele prejudicii in caz de furt.




  • 8. Ilumineaza-ti oglinda din baie
baiejpgDesi oglinzile de baie este un element obișnuit în orice casa, nu toate sunt bine iluminate.Asigurati-va ca nu aveti o oglinda slab iluminata,  aceasta va face baia să arate obositoare, mai ales dacă clienții își fac selfie-uri și le adaugă la recenzii.

Asigurați-vă că este suficient de iluminata pentru ca oaspeții dvs. să se vadă clar  și pentru ca femeile să se machieze corect.

De asemenea, evitați să plasați lumina de baie direct deasupra oaspetelui. Acesta este un lucru de evitat, deoarece va adăuga lumină deprimantă care nu va fi măgulitoare pentru nimeni.

  • 9. Puneți o oglindă cu înălțime completă în dormitor
65432jpg

Apropo de oglinzi, dacă nu aveți deja o oglindă completă în dormitor, ar trebui să cumpărați una acum. S-ar putea să nu pară o afacere mare, dar clienții au nevoie de ea pentru a-și verifica costumul, indiferent dacă se pregătesc pentru o petrecere mare sau doar pentru o intalnire.

Păstrați oglinzile curate, deoarece oglinzile murdare pot da o impresie murdară instantanee. Oamenii ar putea crede că locul nu a fost curățat dacă nu s-a făcut ceva la fel de simplu ca ștergerea oglinzii.


  • 10. Intampinați oaspeții cu un coș de bun venit plin de articole de călătorie
876543jpg

Coșurile de bun venit nu sunt o noutate, dar dacă nu ați făcut-o încă, ar trebui să începeți să o faceți. Puteți alege ce să puneți în coș, pentru a vă face clienții să se simtă bine pe durata sejurului.

Iată câteva idei:
Umpleți coșul cu produse locale, precum alimente și alte articole din regiune;
O sticlă de vin merge întotdeauna foarte bine :)
Le puteți oferi ghiduri turistice cu zona și documentație cu privire la muzeele și activitățile din apropiere.
În plus, dacă nu sunteți direct acolo pentru a-i intampina, coșul de bun venit poate servi ca înlocuitor .
Puteți adăuga si regulile casei in cos, astfel veti fi sigur ca oaspetele va sti de ele.


  • 11. Păstrați recipientele din plastic în dulapurile de bucătărie.
098765jpg

Dacă aveți o bucătărie în apartament, asigurați-vă că în dulapuri sunt disponibile recipiente de plastic curate.

Oaspeții le pot folosi pentru resturile de mâncare pe care le-au pregătit pe durata sejurului sau le-au comandat.


  • 12. Conectați televizorul la site-uri de streaming
64634634jpg

În aceste zile, site-urile de streaming precum Netflix, Hulu și Amazon Prime Video sunt aproape predefinite pe toate dispozitivele. Dacă aveți un televizor în apartament, ar fi înțelept să oferiți acces la aceste site-uri de streaming.
Oaspeții vor aprecia cu siguranță oportunitatea de a ajunge la filmele lor preferate chiar și atunci când sunt plecați de acasă. Acest lucru le poate face șederea chiar mai bună, ceea ce se va reflecta cu siguranță în recenzia excelentă dupa check-out.


  • 13. Pregătiți niște echipamente de exterior
876543jpg

În funcție de locația dvs., vă recomandăm să oferiți oaspeților articole de exterior potrivite.

De exemplu, dacă închirierea dvs. este lângă o plajă, trebuie să furnizați câteva elemente esențiale pentru plajă. Aceasta include prosoape de plajă, protecție solară și chiar o minge de plajă pentru copii.


  • 14. Lăsați un ghid și un card de transport public preîncărcat
76543jpg


Deoarece este puțin probabil ca oaspeții dvs. să fie localnici, vor avea nevoie de sfaturi privind transportul public local. Acestea includ informații despre ce să faci, unde să mergi și ce să mănânci.

Asigurați-vă că furnizați un ghid local actualizat. În acest fel, oaspeții dvs. pot profita la maximum de șederea lor.

Amintiți-vă că locația este, de asemenea, un factor esențial în momentul rezervării. Este mai probabil să atrageți clienți noi dacă văd că închirierea dvs. se află într-o locație bună, cu activități și locuri de întâlnire.

De asemenea, puteți lăsa un card de transport public preîncărcat pentru a facilita călătoria clienților dvs. Puteți include acest lucru în costul per sejur, dar clienții vor aprecia cu siguranță această comoditate „gratuită”.



  • 15. Oferiți optiunea de self-check-in
self check in 1jpg

Există mulți factori care pot contribui la intarzierea pentru ora de check-in, cum ar fi sosirea devreme sau târzie a unui zbor. De aceea ar trebui să fiți mai flexibil pentru check-in si check-out.

Dacă este posibil, vă recomandăm să oferiți oaspeților dvs. o opțiune de self check-in automat 24 de ore pe zi.
Se oferă check-in 24 de ore în cazul în care trebuie să se prezinte la închiriere noaptea târziu și nimeni nu este acolo pentru a-i întâmpina.

În loc să-i lase să aștepte afară în frig, opțiunea de self-check-in îi va face mai confortabili. În plus, ora de check-in va fi la dispoziția lor.

Vezi sisteme self check-in aici

Nota de final
Nu este nevoie să vă schimbați radical sistemul pentru a îmbunătăți calitatea sejurului oaspeților. Tot ce aveți nevoie este să actualizați câteva dintre elementele esențiale pentru a face oaspeții să se simtă bine și să se distreze în timpul șederii lor.

ApartInvest este cu siguranță partenerul de încredere pe care l- ați căutat pentru a delega administrarea proprietății dvs.

Nu ezitați să apelați la serviciul nostru, astfel încât să putem discuta împreună proiectul dvs. de închiriere pe termen scurt.


vezi si: Intrebari Frecvente