Clasificarea Apartamentelor si Acordul Vecinilor pentru Închiriere in Regim Hotelier

Vestea cum ca a intrat in vigoare legea Ordin 510/2022, prin care certificatul de clasificare pentru persoanele fizice care închiriază locuințe turiștilor este obligatorie, a starnit valuri mari in randul celor ce au investit in apartamente, cu scopul de a le inchiria in regim hotelier dar si in randul vecinilor acestora:).


Ce inseamna asta?     
 
   
37a33477-59f3-4be0-a9b7-7a638b152f21png



Legea publicata în Monitorul Oficial, nu restricționează și/sau interzice închirierea apartamentelor în regim hotelier prin AirBNB, Booking sau orice altă platformă similară, ci stabilește procedura de clasificare a unităților de cazare operate de persoane fizice, cu scopul de a reduce concurența neloială, respectiv fenomenul de „turism la negru”, implicit evaziunea fiscală. În această zonă a închirierilor se încasează venituri neimpozabile; din analizele interne rezultă că sunt aproximativ 5.000 de structuri care desfășoară o astfel de activitate.


De ce merita sa clasifici apartamentul? 


2a205de3-38d0-435d-a29d-c13802e0beccpng

Faptul ca acum si persoanele fizice pot clasifica apartamente inchiriate in regim hotelier, este un mare plus pentru cei ce cu adevarat vor si au o investitie in acest domeniu.
Din momentul clasificarii apartamentului, pe langa faptul ca funcionezi 100% legal, ai si cateva beneficii, cum ar fi faptul ca vei putea beneficia de rezervari din partea turistilor ce folosesc tichete de vacanta, ceea ce fara clasificare nu este posibil.


De ce documente ai nevoie ca sa clasifici apartamentul pe persoana fizica?

3abd7751-503e-4445-bb7a-4c503b247207png


Procedura este una foarte simpla. Sunt necesare urmatoarele:

* Pentru persoane fizice:

* Pentru Firme:

  • CUI-ul societatii comerciale sau a formei juritice detinute
  • Cerere standardizata Anexa 3 ( completata)
  • Fisa standardizata Anexa 4 ( completata)
  • Extras de carte funciară la zi din care să rezulte intabularea construcțiilor pentru care se solicită clasificarea
  • Certificat de edificare a construcției
  •  Certificat constatator (forma extinsă) emis de Oficiul Registrului Comerțului în   baza Legii nr. 265/2022 privind registrul comerțului, cu modificările și completările ulterioare, din care să rezulte activitățile autorizate a fi desfășurate la punctul de lucru și codul/codurile CAEN corespunzătoare, pentru structura de primire turistică respectiv,  5520 –facilități de cazare pentru vacanțe de scurtă durată sau 5590 - Alte servicii de cazare.

  • Descarca Extras de Carte Funciara online, aici: eghiseul.ro

    Descarca Fise standardizate si Anexe 

    * In cazul persoanelor fizice ce dețin in proprietate un apartament / imobil, in asociere cu o alta persoana sau Soț/ Soție, este necesar sa atașeze o declarație privind acordul de închiriere al apartamentului / imobilului in regim hotelier si de către asociat.

    • Trimiteti documentele la adresa registraturii: Calea Victoriei Nr 152 buc, Sect 1, Bucuresti, Directia Autorizare și Monitorizare. Dacă aveți mai multe dosare - societăți - este necesar sa fie făcute individual.

    Servicii Complete de Administrare 1gif


    Ia momentul depunerii documentelor, vei primi autorizatie provizorie, cu care vei putea functiona fara probleme, ulterior in 1 pana la 6 luni vei primi certificatul de clasificae, nu inainte de a primi o vizita din partea celor de la ANAT, prin care se vor asigura ca apartamentul indeplineste standardul necesar.

    Amenajaripng

    Pagina Bun-Simţ Turistic este gazda dezbaterii online "Turism Fair-Play pentru Oportunitati Egale" in cadrul careia ne bucuram de participarea dl. Lucian Rus, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, coordonatorul Directiei Generale de Turism, din cadrul Ministerului si a Doamnei Ioana Podosu - directorul Directiei Generale Turism.

    In cadrul acestei dezbateri, au fost analizate impreuna problemele cu care se confrunta la ora actuala acest segment economic, inclusiv obtinerea clasificarilo pentru unitatile de cazare inca neclasificate.

    Intreaga dezbatere aici

    Ce fac daca nu primesc acordul vecinilor?

    ac12e22d-7e06-4bea-a113-7d2028694c60png

    Daca nu primesti Acordul Vecinilor pentru Închiriere in Regim Hotelier, avem doua recomandari pentru tine:

    1: Stai linistit, cu siguranta nu esti singurul :)

    2: Cei de la Rent For Comfort au lansat un serviciu de inchiriere lunara, cu toate utilitatile incluse, unde oamenii își pot închiria casa ideală printr-o platformă tehnică, simplă și de încredere, care se ocupă de întreaga călătorie a clienților.

                                             d236072e-b63c-480a-9f67-115a981de883png
    In Romania acest serviciu este mai putin cunoscut insa in majoritatea marilor orase din Europa, este o adevarata industrie.

    La Inchirierea apartamentului pentru minim 30 nopti, nu mai este necesara clasificarea deoarece nu mai este vorba de turism.
    Oaspetii care aleg sa rezerve pentru 1-3 luni un apartament, sunt de obicei expati, oameni de afaceri dar si persoane care au sau sunt nevoite sa locuiasca pentru o anumita perioada de timp, intr-un oras nou pentru ei, cu afaceri sau cu diferse interventii.


    Daca ai nevoie de ajutor in obtinerea clasificarii, nu ezita sa ne contactezi.

    4f708ff7-598a-4b2c-b26e-8cecc2ac2f87png
    Ne putem ocupa noi de toate demersurile.

    Solicita un specialist

    apartinvest administrare apartamente airbnbjpeg


    Daca ti-au fost de folos informatiile, distribuie mai departe pentru a informa si alte persoane care au nevoie de aceste informatii.

    Îți mulțumim:)